Lär dig göra italiensk gelato. Få saker är väl så omtyckta hos så många som glass. Oavsett om det är en varm sommardag eller en mörk vinterkväll så är det aldrig fel med en härligt krämig gelato. Gelato är det italienska ordet för glass och den skiljer sig mot vanlig glass genom att den är lättare och mindre fet vilket gör att smakerna blir mer intensiva.
I kursen gör vi gemensamt ett antal olika gelato och sorbet. Vi gör även några trevliga tillbehör till gelaton så som rån och såser. Helt enkelt en bred kurs i att göra gelato såväl teoretiskt som praktiskt. Men bäst av allt är kanske ändå att det hela avslutas med en härlig gelatofest!
Ni får med er ett kompendium hem med det viktigaste att tänka på samt ett antal riktigt goda recept.
I kursen använder vi glassmaskiner med inbyggd kompressor gjorda för hemmabruk. Detta är långt ifrån några värstingmodeller men fullgoda maskiner för att göra riktigt bra gelato hemma. Vi går även igenom hur man gör glass helt utan glassmaskin.
Tid: 3,5 timmar
Pris: 695 kr/ pers
Antal: Från 6 personer.
Plats: Kungshöjd, ingenjörsgatan 3, Göteborg.
Avbokningar senast 7 dagar innan genomförandet. Därefter full betalning.
Serviceavgift (30kr) till leverantören av betalningslösningen återbetalas ej vid ev återköp.
Telefon: 0705-222782
Copyright Njutningsfrämjandet © all rights reserved 2021