Ölkampen

Njutningsfrämjandet version av ölprovning kallar vi Ölkampen. Det är en fartfylld ölaktivitet som kombinerar ölprovning och ölquiz.

Förbered er på livliga diskussioner när ni i lag skall försöka enas om svaren på de kluriga ölfrågorna. Frågorna har svarsalternativ så ni kan alltid gissa, ni måste inte kunna något från början. Ni får även lära er skillnaderna mellan olika öltyper, hur de tillverkas, varför de smakar som de gör och massor av annat mellan himmel och jord....förlåt, mellan humle och korn!
Säkert hittar ni nya personliga favoriter bland ölen vi provar. Vi har alltid flera öl från Göteborgsregionen i uppställningen.

Avslutningsvis avgörs provningen med ett blindtest där det gäller att känna igen ölen man provat tidigare.. Häpnas över hur er tunga kan spela er spratt när tävlingen ställs på sin spets.

Har ni önskemål om speciellt tema för ölprovningen så ordnar vi självklart det. Vi kan också göra mer traditionella provningar om så önskas.

Kommande öppna ölprovningar

Anmälan till öppna ölprovningar är godkänd när betalningen är genomförd.
Vid önskemål om presentkort SKICKAS detta utan exra kostnad. Kan köpas i shopen.

2023
Fredag 7 Juli kl 18:00
Lördag 10 Juni kl 17:30-19:30
Fredag 12 Maj kl 18-20
Fredag 28 April kl 18-20
Fredag 17 Februari kl 18-20
Fredag 24 Mars kl 18-20


Plats: Vega bryggeri, Manufakturgatan 2, Ringön

Nya datum uppdateras kontinuerligt och anslås här omedelbart, då de är bestämda.

Äta?
Det går utmärkt att äta i Vega bryggeriets egen restaurang innan eller efter provningen.


Betala ölprovningen - Kontokort

Pris: 395   kr 


Vad tyckte du om ölkampen?

Mia23 jan. 2023 15:19
Vi var ett ganska stort gäng som firade en nybliven 30-åring. Alla i sällskapet var jättenöjda och det var en bra mix mellan provning och quiz. Ett bra sätt att engagera alla på och nivån var väldigt bra! Ett stort tack till Simon för stort tålamod med oss och en välordnad Ölkamp!


Nils s • 21 april 2022 18:04:24
Oerhört trevlig ölprovning. Rolig blandning av öl från Göteborg och världen. Simon var väldigt rolig och pedagogisk. Hel enkelt full pott!K Wideberg • 8 februari 2022 20:05:12
Varit på många olika provningar men denna var något utöver det vanliga
. Väldigt roligt med quiz. Rekommenderas verkligen!Mattias O • 25 mars 2018 22:05:48
Helt enkelt en mycket lyckad kväll. Underhållande, informativt och god öl!


Jonas Widerström
• 22 februari 2018 23:03:13
Roligt och inspirerande, Simon var en bra entertainer som gjorde att aktiviteten drog ner många skratt. Intressanta öl och en rolig quiz i en perfekt kombo.


Rickard B
• 17 december 2016 12:34:01
Mycket trevlig, klart över förväntan. Goda och annorlunda öl testas i trevlig miljö. Simon guidar och delar med sig av sina kunskaper på ett mycket behagligt sätt.


Johan O
• 30 november 2016 09:16:22
Fantastiskt trevlig (och god) ölprovning. Kan verkligen, verkligen, verkligen rekommenderas!


Britt-Marie o Göran W (26 SEPT.)
• 28 september 2015 21:21:04
Skön och familjär atmosfär i en lagom stor grupp. Trevligt att möta nya människor och framförallt en Simon Svensson som på härlig småländska? spred god stämning under hela kvällen. Underbart god öl var det också. Tack!


Anders B
• 23 september 2014 13:58:29
Tack för en mycket intressant och lärorik och framförallt en enastående underhållande ölkamp!


Tobias Caple
• 20 augusti 2012 10:22:05
Vi hade Ölkampen på en svensexa i lördags. Vi var 18 killar som var mycket nöjda med upplägg, och variation på ölsorter och frågor. Simon ledde på ett naturligt sätt tävlingen och provningen och gjorde eventet riktigt bra. Vi fick prova ölsorter som öppnade ögonen för många av oss. Vi är alla mycket nöjda med Ölkampen och skulle starkt rekommendera det till vänner.


Pawel Wiberg
• 11 maj 2012 10:30:29
Ölkampen var en jättebra kombination av ölprovning och ölquiz, som gav så mycket mer än bara ölprovning hade gjort. Upplägget var mycket bra och intressant. Simon som höll i Ölkampen var mycket kunnig inom området och kunde förmedla sina kunskaper på ett mycket intressant sätt.

Vi var mycket nöjda med vår kväll.

Info

Tid:  2 timmar.
Pris: 395 kr/ pers
Antal: Från 1 person.
Var: I lokal hos vår samarbetspartner Vega Bryggeri (manufakturgatan 2, Ringön). För grupper finns även annan alternativ lokal.
Gruppbokning: För sällskap om minimum 12 personer kan eget tillfälle bokas.

Avbokningar senast 7 dagar innan genomförandet. Därefter full betalning. Vid små gruppbokningar kan ytterligare sällskap tillkomma. Serviceavgift (30kr) till leverantören av betalningslösningen återbetalas ej vid ev återköp.

Telefon: 0705-222782

Tipsa vännerna!

Anmälan ölprovning

Fyll i formuläret nedan.
Så länge det inte står fullt med stora röda bokstäver efter datumet så finns det platser kvar. Betala sedan din plats via köpknappen till vänster eller swish.

Ölprovning

Bokning & Frågor

Kontakta oss

Köp Presentkort

Köp presentkort på ölprovning till någon du tycker om. Presentkortet kan användas vid någon av Njutningsfrämjandets öppna ölprovningar. Mottagaren väljer själv tillfälle. Nya datum uppdateras kontinuerligt.

Öl & Ost / Öl & choklad

Vill ni prova öl i kombination med exempelvis ost eller choklad så ordnar vi det utan problem.